Moment Groups ordförande lämnar med omedelbar verkan

Nöjesbolaget Moment Groups ordförande Emil Ahlberg lämnar styrelsen med omedelbar verkan. Han hänvisar beslutet till personliga skäl. Johan von Essen, som är ledamot sedan tidigare, tar omgående över klubban.
Moment Groups ordförande lämnar med omedelbar verkan - handslag-700_binary_6839430.jpg
Vidare har Åsa Knutsson även hon meddelat att hon kommer att lämna styrelsen, men kommer att kvarstå tills dess att en extra stämma valt en ersättare. Hon föreslås ersättas av vd Drakenberg.

Moment Group följer i och med förändringarna inte svensk kod för bolagsstyrning. Enligt koden skall en majoritet av styrelsens ledamöter vara oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen. Minst två av dessa ska även vara oberoende i förhållande till bolagets större aktieägare, vilket inte är fallet om styrelsens sammansättning blir som ovanstående beskrivet. Bolaget uppger i en kommentar att man ser det här som en lösning som är nödvändig då man inte hunnit att utvärdera kandidater att ersätta Emil Ahlberg. Moment Group skall dock följa koden i framtiden och bolaget påbörjar nu arbetet med att hitta nya förslag till kandidater till styrelsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG