Morgan Stanley optimistiska till amerikanska aktier

Adam Parker, chefsstrateg för amerikanska aktier på Morgan Stanley, är fortsatt optimistisk gällande USA-börserna.

Han spår att S&P 500-index kommer att stänga på 2.275 vid årets slut. Det är knappt 7 procent högre än dagens nivå och högre än det genomsnitt på 2.232 i Bloombergs enkät med 21 aktiestrateger tror på, skriver nyhetsbyrån.

Analytikerna tror att S&P 500-bolagens resultat kommer att backa med 5,3 procent i andra kvartalet, enligt statistik sammanställd av Bloomberg. Hittills har bara 20 procent av de 500 bolagen rapporterat, men resultaten har varit 5,1 procent bättre än konsensus, enligt Parker. Han ser potential för höjda vinstprognoser inom branscher som finans, hälsovård, konsumentvarubolag och för vissa energibolag.

Adam Parker argumenterar för att den amerikanska ekonomin sannolikt kommer att utvecklas bättre under andra halvåret jämfört med första halvåret. Han anser därför att marknadens sentiment avseende aktier är alltför lågt, även med hänsyn tagen till att S&P 500 handlas i paritet med kursrekord.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.