Morgan Stanley: Stigande risk för global recession

Effekten av en global avmattning har redan tagit sig in i amerikansk data, varnar storbanken.

I ett kundbrev varnar Morgan Stanley sina kunder för att avmattningen i ekonomin kommer att fortsätta. Det skriver CNBC.

Bankens chefsekonom Chetan Ahya skriver att amerikansk data redan påverkas av den internationella avmattningen, till exempel inköpschefsindex för tillverkningsindustrin.

”Om handelskonflikten fortsätter eskalera väntar vi oss att vi är inne i en global recession om tre kvartal”, skriver Chetan Ahya och fortsätter:

“Ökade tariffer kommer troligtvis att förvärra det existerande nedåttrycket på bolegns marginaler och länsamhet. Därför kan företagen snart gå över till nästa stadie, att dra in på nyanställningar.”

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här