MQ rusar efter konceptbyte

MQ meddelar idag att samtliga MQ:s butiker ska göras om till konceptbutiker med namnet Marqet. Aktien rusar på beskedet.

Marqet ska även inkludera andra produktkategorier, utöver dam- och herrmode, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt”, skriver Ingvar Larsson, vd för Marqet.

MQ byter skepnad till MarqetSamtliga MQ:s butiker ska göras om till konceptbutiker med namnet Marqet.  

Butikerna ska även upplåta viss butiksyta åt externa aktörer, samt öppna upp för “till exempel möjligheten att sitta och arbeta från butikerna”.

Bolaget trycker även på ett hållbarhetstänk. Från och med 2020 kommer bolaget “Marqet endast använda hållbar bomull i alla egna varumärken, sälja second hand, erbjuda skräddartjänster, hyra ut kläder och även återvinna dem”.

Aktien är för dagen upp nära 17 procent. MQ har dock haft ett tufft år i övrigt, med ett tapp på över 60 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här