MTG bekräftar efter kursfallet: Vi har haft möte med analytiker

MTG faller kraftigt på Stockholmsbörsen efter att analytikermöte hållits under onsdagen. Enligt källor till Affärsvärlden kommer nedgången efter så kallad analytikermassage. "Jag vill vara väldigt tydlig med att vi inte på något sätt har vinstvarnat", säger bolagets presschef till Afv.
Maria Redin, VD MTG.
Maria Redin, VD MTG.

MTG-aktien faller brant under torsdagsförmiddagen. Vid 11-tiden var aktien ned 7%. Den enda kända händelsen är att Citigroup sänkt sin riktkurs på från 140 till 130 kr.

Enligt källor till Afv rör det sig om ett fall av ”analytikermassage”, det vill säga att analytiker fått information som inte övriga marknaden har. När Afv når MTG:s presschef Anton Gourman bekräftar han att ett analytikermöte har hållits under onsdagen den 4 januari, men att ingen ny information har framkommit i mötet.

”Innan vår tysta period drar igång har vi alltid konversationer med analytiker och det hade vi igår. Det vi diskuterade igår finns redan i marknaden och inget som är bolagsspecifikt för MTG. Marknaden i Q4 har varit svag, vilket syns i Sensor Tower (marknadsundersökningsföretag, reds anm.). Jag vill vara väldigt tydlig med att vi inte på något sätt har vinstvarnat. Den outlook som vi gav i Q3 har inte ändrats utan det är den vi kommer spela mot i Q4.”

MTG:s presschef Anton Gourman.

MTG:s presschef Anton Gourman på frågan om det förekommit analytikermassage:

”Det kan jag verkligen inte hålla med om. Vi har diskuterat den data som finns hos Sensor Tower, som är offentlig och tillgänglig för alla.”

MTG:s helårsprognos för 2022 är en valutajusterad tillväxt (pro forma) på 5-6% samt en justerad ebitda-marginal på 23-24%.

På Affärsvärldens sida Börsen idag ser du hur det går för MTG och de andra bolagen på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets