MTG köper Hutch Games för miljarder

MTG förvärvar Hutch Games, som utvecklar racingspel för mobilen, för en initial köpeskilling av 275 miljoner dollar, motsvarande 2,3 miljarder kronor, på kassa- och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.
MTG köper Hutch Games för miljarder - mtg-hutsch-pressbild-900
Foto: Pressbild
I affären ingår också en tilläggsköpeskilling som förväntas uppgå till 100 miljoner dollar.

MTG skriver att den initiala köpeskillingen finansieras genom befintlig kassa och ett nytt brygglån på 1,8 miljarder kronor. Bolaget har anlitat finansiella rådgivare för att utvärdera en nyemission för att refinansiera brygglånet.

Uppköpet av Hutch Games utgör MTG:s första inom det nya gaming-holdingbolaget, GamingCo.

”Förvärvet av Hutch är i linje med MTG:s strategi att aktivt bygga en portfölj av högkvalitativa gamingbolag och utgör starten på en ny resa med fortsatt organisk och förvärvsdriven tillväxt för MTG”, heter det.

Hutch har över 100 medarbetare och hade ett rörelseresultat på 13,3 miljoner dollar på intäkter av 56,3 miljoner dollar under de första nio månaderna av 2020. Bolagets mest kända speltitlar är F1 Manager, Top Drives och Rebel Racing.

Transaktionen förväntas stänga i december. Som en följd av affären senareläggs publiceringen av MTG:s bokslutskommuniké till den 25 februari 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.