Nasdaq ska erbjuda handel i NGM-noterade bolag med start den 8 juni

Dagens industri har tidigare avslöjat att börsoperatören Nasdaq har planer på att erbjuda handel även i NGM-noterade bolag. Nu bekräftar börsoperatören uppgifterna som riskerar att bli ett dråpslag för småbolagsbörsen NGM, skriver tidningen.
Nasdaq ska erbjuda handel i NGM-noterade bolag med start den 8 juni - omx-monitor-700_binary_6946998.jpg
Investerarna kommer med start den 8 juni att ha möjlighet att köpa och sälja exempelvis Kopparbergs Bryggeri, handel som än så länge sker i NGM:s egenutvecklade handelssystem Elasticia, även via Nasdaq Stockholms First North-handelsplattform.

Beskedet kom igår, i ett anonymt börsmeddelande riktat till Nasdaqs kunder för att de ska kunna förbereda sina system inför förändringen.

För NGM:s del blir Nasdaqs drag det andra dråpslaget på kort tid. NGM:s tidigare överlägset största och mest handlade bolag, affärssystemleverantören Fortnox, som varit noterat på NGM Nordic SME sedan 2007 flyttade den 13 april till Nasdaq Stockholms huvudlista.

Nasdaq är själv konkurrensutsatta på sin egen börs, vilket möjliggjordes när börsmonopolet avreglerades via ett EU-direktiv 2007. Nasdaq-aktien är noterad i New York.

NGM grundades 1999 och är i dag ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, en tysk regional värdepappersbörs som till viss del själv konkurrerar med Nasdaq då man erbjuder handel i bolag som Storytel och Embracer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco