Nasdaq skärper noteringsreglerna

Börsoperatören Nasdaq väntas presentera nya regler som kommer att försvåra noteringar för vissa kinesiska bolag, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Nasdaq skärper noteringsreglerna - corona-wall-street-700_binary_6990239.jpg
De nya reglerna är ett resultat av oro över att vissa kinesiska bolag som vill noteras saknar transparens när det gäller redovisningen och har nära kopplingar till mäktiga insiders. Senast har börsen skakats av skandalen med Luckin Coffee, listade i fjol, men vars försäljningssiffror för en större del av det året visat sig vara uppblåsta. Aktien är nu handelsstoppad medan en utredning pågår.

Nasdaq har tidigare infört restriktioner för att stoppa mindre kinesiska bolag från att listas. Detta eftersom handeln är tunn (många aktier kvarstår med insiders) och det tilltalar inte institutionella investerare, vilka Nasdaq är ute efter.

Under de nya reglerna väntas Nasdaq kräva att bolagen drar in minst 25 miljoner dollar under noteringen, alternativt minst en fjärdedel av deras marknadsvärde efter noteringen, enligt uppgift. Det är första gången Nasdaq sätter ett minimibelopp som behöver tas in i samband med en notering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.