Nedgång väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas börja fredagen med lägre kurser.

USA-börserna stängde ned med cirka 2 procent i går, och av det kom 1,3-1,6 procentenheter efter den svenska börsens stängning. Handeln med Eniro-aktier återupptas och det är samtidigt första handelsdag för Gränges.

Värderingen av Stockholmsbörsen är fortfarande över historiska snitt, men något större gap är det inte. Det begränsar fallhöjden, skriver Dagens Industri.

Europaterminerna indikerar att börserna i Frankfurt, Paris och London börjar fredagen med 1 procents nedgång. Skanska USA Building har fått två avbokade order på totalt cirka 1,1 miljarder kronor i tredje kvartalet. Som plåster på såren meddelar bolaget samtidigt två nya USA-order värda tillsammans 1.040 miljoner kronor.

Eniro avvisar SvD Näringslivs uppgifter om att bankerna överväger sätta sökföretaget i konkurs. Eniro har ingen information om en förändrad syn på bolaget från bankkonsortiet och anser sig inte bryta mot någon del i bankavtalet. Dagens Industri skriver att riskkapitalföretaget Triton vill ta över bankernas Eniros banklån med 30-40 procents rabatt. Lyckas Triton ta över lånen kan de sedan tvinga fram en konkurs eller en nyemission och därmed ta makten över bolaget, skriver tidningen.

Aktierna i Gränges, som gör premiär på börsen i dag, prissattes till 42,50 kronor i emissionen. Det ger Gränges ett börsvärde på cirka 3,2 miljarder. Det var i den lägre delen av intervallet som hade angivits till 42-50 kronor.

Elanders tar omstruktureringskostnader för Print & Packaging på 40 miljoner kronor. Helårets resultat före skatt väntas nu bli i nivå med 2013. Tidigare utsikter var väsentlig resultatförbättring.

Sobis samarbetspartner Biogen har lämnat in ansökan till Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA om marknadsgodkännande för Elocta.

Starka rapporter från de båda klädbolagen MQ och KappAhl gör att det är fortsatt köpläge i båda aktierna, skriver Dagens Industri. Klädhandeln minskade med 3,4 procent i september, enligt Stilindex. Skohandeln föll med 10,3 procent.

Citi Research sänker rekommendationen för SEB till neutral, från tidigare köp. Riktkursen är fortsatt 100 kronor.

Swedbank höjer rekommendationen för mediebolaget MTG till köp, från tidigare neutral.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.