Nedgång väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda med en viss nedgång vid öppningen på torsdagen.

De amerikanska börserna stängde på oförändrade nivåer under onsdagens handel och uppvisade små förändringar jämfört med noteringarna vid den svenska stängningen vid halv sextiden. I Asien har kurserna överlag sjunkit något under nattens handel.

På terminsmarknaden visar de europeiska terminerna på nedgångar med 0,1-0,2 procent vid öppningen för börserna i Frankfurt, London och Paris. De amerikanska börsterminerna indikerar på marginell nedgång i öppningen.

Morgonflödet har varit intensivt med flera delårsrapporter från småbolag. Senare i dag väntas rapporter från Elekta och Systemair.

Kinneviks intressebolag Zalando, som är omgärdat av rykten om förestående börsnotering, har lämnat definitiva halvårssiffror. I dag håller Zalando dessutom ett kapitalmarknadsevent i Berlin.

Zalandos intäkter steg med 29,5 procent första halvåret och rörelsemarginalen förbättrades till +1,2 procent från -8,9 procent. Bolaget betecknar det positiva resultatet under första halvåret som en stor framgång. Historiskt sett, brukar resultatet i första halvåret vara sämre än under andra halvåret, uppger bolaget.

Africa Oil har rapporterat oljefynd i Kenya, men också meddelat att bolaget kommer att lämna två block i Etiopien. Bolaget kommer att hålla en telefonkonferens i eftermiddag med anledning av morgonens uppdatering.

Dagens makroagenda är fulltecknad med intressanta siffror över bland annat reviderade siffror över BNP-utvecklingen i andra kvartalet. Även nya jobbsökande och avtalade husköp är av stort intresse.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.