New Waves vice koncernchef Göran Härstedt säljer aktier för knappt 19 miljoner

Varumärkesbolaget New Waves vice koncernchef Göran Härstedt har den 11 november genom bolagen Härstedt Management och Härstedt Invest sålt totalt 114 126 B-aktier i New Wave.
New Waves vice koncernchef Göran Härstedt säljer aktier för knappt 19 miljoner - pengar-kronor-900
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
Aktierna såldes till en kurs på 165,92 kronor per aktie, en affär på 18,9 miljoner kronor. Affärerna gjordes på Nasdaq Stockholm. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
I en kommentar till Di säger Göran Härstedt att det enbart handlar om en omstrukturering av hans ägande i New Wave och andra bolag. Innehavet har legat i två kapitalförsäkringar och han vill framöver själv äga aktierna i ett ISK-konto.

”Det är en renodling av strukturen och ägandet. Att äga via kapitalförsäkring och bolag är en ganska komplicerad och kostsam struktur. Med ett ISK-konto blir det enklare om det till exempel skulle hända mig själv något”, säger han till Di.

Omstruktureringen bedöms ta cirka tre till fyra månader att genomföra. Han avser att köpa tillbaka aktierna igen framöver.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG