New York-börsen ändrar sitt beslut igen – avnoterar kinesiska telekombolag

New York-börsen, NYSE, ändrar sitt beslut igen kring de kinesiska telekombolagen och meddelar att de trots allt kommer att slängas ut. Det rapporterar CNBC.
New York-börsen ändrar sitt beslut igen – avnoterar kinesiska telekombolag - kinaborserna-kina-borsfall-700_binary_6975424.jpg

Det handlar om China Telecom, China Mobile och China Unicom som kommer att avnoteras från NYSE. Detta som ett resultat av att president Donald Trump tecknat en exekutiv order som förbjuder amerikanska investeringar i bolag med kopplingar till Kinas militär.

NYSE meddelade i förra veckan att bolagen skulle försvinna men ändrade sig efter vägledning från OFAC, en myndighet inom finansdepartementet. Nu senast bekräftar börsen att aktierna trots allt ska tas bort efter ny vägledning från finansdepartementet.

Handeln i de tre bolagen kommer att stoppas klockan 16 på måndagen.

Kina har beklagat sig över avnoteringsplanerna och sagt att det har politiska syften. Man har även lovat att vidta nödvändiga åtgärder för att skydda de kinesiska bolagens legitima rättigheter.

Separat skriver Wall Street Journal om att amerikanska myndighetspersoner också överväger att införa samma investeringsstopp i Alibaba och Tencent. Duon är Kinas mest värdefulla börsbolag med ett gemensamt börsvärde på över 1,3 biljoner dollar. Alibaba-aktien föll med över 5% på onsdagen medan Tencent backade cirka 4% på OTC-marknaden i USA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.