New York: Oljan tyngde börsen

New York-börserna föll tillbaka på onsdagen. Investerarna smälte ADP:s jobbrapport inför den officiella statistiken på fredag. Oljepriset var fortsatt pressat vilket bidrog till det svaga sentimentet.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned med 0,3 procent till 18.401. Det bredare indexet S&P 500 hade backat 0,2 procent till 2.171 medan tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,2 procent till 5.213.

Räntan på den tioåriga obligationen var oförändrad vid 1,57 procent samtidigt som trettioårsräntan var oförändrad vid 2,23 procent.

Enligt ADP bedömdes sysselsättningen inom den privata sektorn i USA ha stigit med 177.000 arbetstillfällen under augusti. Det var marginellt starkare än analytikernas förväntningar och dessutom reviderades utfallet för juli månad upp med 15.000 till +194.000.

Barclays Capital kommenterade att statistiken var i linje med de rapporter som visat styrka på arbetsmarknaden, men att fredagens rapport kommer ge en bättre inblick i situationen på arbetsmarknaden under augusti.

Charles Evans, ordförande för Federal Reserve Bank of Chicago, uppgav på onsdagen att han är allt mer övertygad om att USA:s ekonomiska tillväxt har bromsat in permanent. Det innebär en situation där USA:s räntor kommer att vara låga under en lång period framöver.

Tidigare uttalanden från Federal Reserves ordförande och vice ordförande, Janet Yellen och Stanley Fischer, har å andra sidan signalerat en hållning om att argumenten för en räntehöjning stärkts.

Oljepriset hamnade under ordenligt press även på onsdagen. Den amerikanska lagerstatistiken visade att råoljelagren för andra veckan i rad steg klart mer än väntat. Energi var dagens svagaste sektor där bolag som Exxon Mobil och Chevron backade 0,5 respektive 0,6 procent.

Deere, som tillverkar jordbruksmaskiner, tappade 1,4 procent. Amerikanska konkurrensmyndigheten motsätter sig bolagets förvärv av Monsantos verksamhet Precision Planting, som tillverkar odlingsutrustning. Det tycktes även sprida oro kring affären mellan Dow Chemical och DuPont, vilka också verkar inom jordbrukssegmentet.

Monsanto stängde 0,9 procent lägre. Dow Chemical och DuPont backade 0,6 respektive 0,9 procent.

Datasäkerhetsbolaget Palo Alto Networks sjönk 7,7 procent i spåren av att bolaget sänkt utsikterna för det innevarande kvartalet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG