New York: Viss nedgång av vänta

Kurserna på Wall Street väntas inleda torsdagen svagt nedåt i avvaktan inför Federal Reserve-chefen Janet Yellens tal i morgon eftermiddag.

S&P 500-terminen var klockan 14.38 0,1 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,1 procent under.

I dag inleds ekonomisymposium vid Jackson Hole i USA där höjdpunkten är morgondagens tal av amerikanska centralbankschefen Janet Yellen. Marknaden hoppas att Janet Yellen ska ge ytterligare vägledning kring den framtida penningpolitiken.

Esther George, ordförande för Federal Reserve Bank of Kansas City, uppger på torsdagen att det är dags att höja räntorna, även om det inte behöver ske aggressivt.

Esther George röstade, som enda ledamot av tio i Federal Reserves penningpolitiska kommitté, för att höja räntan redan vid mötet i juli. Nästa FOMC-möte är den 20-21 september.

Från statistikfronten har siffror under morgonen kablats ut som visade att amerikanska orderingången av varaktiga varor steg mer än väntat med 4,4 procent i juli jämfört med juni. Antalet nya första gångssökande av a-kassa var något mindre än väntat.

Medicinteknikbolaget Medtronic har rapporterat ett något högre resultat än väntat för det första kvartalet i räkenskapsåret 2016/2017. Även försäljningen var något högre än väntat. Bolaget håller samtidigt fast vid tidigare lämnade prognoser. Aktien var dock ned 2,9 procent i förhandeln.

PC-bolaget HP, en av delarna i det gamla Hewlett-Packard, var ned 6,5 procent i förhandeln, tyngd av sänkt prognos för helåret.

Mylan har tagit till sig av kritiken mot den saftiga prishöjningen på Epipen och drar nu ned priset på produkten, som möjliggör dosering av adrenalin vid svåra allergiska reaktioner. I går kritiserades bolaget för att ha höjt priset på Epipen. Ett tvåpack kostade omkring 100 dollar 2009 för att nu kosta runt 500-600 dollar. Mylan steg 3,2 procent i förhandeln.

Bland mäklarhusen har William Blair höjt rekommendationen för Netflix till outperform från market perform, medan Buckingham Research har sänkt rådet för Sprint till underperform från neutral.

I förhandeln var Netflix upp 1,3 procent, medan Sprint föll 1,5 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG