Next Biometrics ger ingen prognos för intäkter och ebitda-resultat

Next Biometrics har inte gett någon prognos när det gäller framtida intäkter, ebitda eller kassaflöde för det tredje och fjärde kvartalet i år. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande efter att aktien under onsdagseftermiddagen handelsstoppats efter en kursrusning.
Next Biometrics
Foto: Next Biometrics
Handelsstoppet skedde efter att vd Peter Heuman presenterat vid ett seminarium anordnat av DNB Markets. Enligt norsk media ska han då ha uttalat att han förväntar sig nära breakeven redan i tredje eller fjärde kvartalet i år.

Bolaget uppger i övrigt att siktet är inställt på att minska kostnaderna till en nivå av 15 miljoner norska kronor per kvartal. Det är kommunicerat tidigare och innebär en rejäl minskning från en historisk nivå på 48 miljoner i fjärde kvartalet 2019.

När det gäller intäkterna har företaget sagt att dessa i tredje kvartalet i år blir högre än föregående kvartal, men någon exakt prognos ges inte. Bolaget ger heller inte någon prognos för ebitda-resultatet eller kassaflödet, framgår det av bolagets pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.