Nigel Green varnar för volatil marknad efter drönarattacken: ”Slappna inte av”

Tvärtemot mot vad många kanske förväntade sig, så stängde Tel Avivbörsen på plus efter drönarattacken från Iran och oljepriset backar något under måndagen. DeVeres VD Nigel Green ser ett inslag av lättnadsrally, men varnar för volatilitet framåt.
Nigel Green varnar för volatil marknad efter drönarattacken: ”Slappna inte av” - Nigel-Green-Uraine-fundraising_4-1024×683
Nigel Green, VD för Devere Group.

Under måndagen har guldterminerna backat något och även oljepriserna handlas ner. Stockholmsbörsen handlas upp 1% under morgonen.

Nigel Green, VD för DeVere Group, en av världens största oberoende organisationer för finansiell rådgivning, höjer dock ett varningens finger.

”Ett litet lättnadsrally betyder inte att investerare kan luta sig tillbaka och slappna av. ​Finansmarknaderna över hela världen förbereder sig för Israels svar och situationen är fortfarande mycket volatil ”, säger han i en marknadsuppdatering.

Iran har en betydande del av världens oljereserver, vilket gör landet till en viktig aktör på den globala energimarknaden.

​”Varje störning i oljeproduktionen eller transporterna på grund av konflikter, kommer att få djupgående konsekvenser för energipriserna över hela världen”, säger Green.

​”Innan spänningarna lättar avsevärt i regionen, kommer investerare att söka skydd i sektorer som är mindre känsliga för geopolitiska risker eller som till och med kan dra nytta av sådana situationer. Det inkluderar försvar, energi, sjukvård och infrastruktur”, spår Green.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.