Nintendo flyttar från Kina

Nintendo kommer att flytta delar av sin konsolproduktion från Kina till Vietnam senare i sommar, sade en talesperson till Reuters.

Detta skulle innebära att Nintendo är det senaste bolaget i raden att flytta sin produktion från Kina i spåren av handelskonflikten mellan USA och Kina.

Enligt talespersonen är förflyttningen ett steg i att diversifiera risk, och inte för att fly eventuella effekter av handelskonflikten, såsom tullar på varor som importeras till USA från Kina.

Andra bolag som överväger att flytta sin produktion är elektroniktillverkarna Sharp och Ricoh. Även Apple ska ha frågat sina ledande tillverkare om kostnadsimplikationerna från en förflyttning av 15 till 30 procent av deras produktion från Kina.

USA har gått med på att inte införa ytterligare tullar på kinesiska varor så länge förhandlingarna fortsätter med Kina.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.