Nordea-chefen lovar miljardinvestering i fintech

Casper von Koskull lovade under tisdagen stora investeringar på teknik framöver. Han sa också att hela banksystemet måste göras om, skriver DN.no.

Nordea-chefen Casper von Koskull sa under tisdagens ”Finansnäringens dag” att banken planerar att presentera flera fintech-nyheter inom en snar framtid.

– Den digitala revolutionen har aldrig varit så nära som den är i dag. Dagens etablerade banker är som sammanflätade spaghettis av olika system. För att komma bort från det måste vi ändra allt vi har gjort under de senaste 50 åren, vi måste ändra i motorrummet, säger von Koskull, enligt DN.no.

Samtidigt understryker bankchefen Nordeas engagemang i ”open banking”.

– Det innebär att vi ger tillgång till en tredjepart så att andra kan börja bygga lösningar baserat på vår data, det är en ny metod som ändrar på ett helt ekosystem.

Nordea-chefen uppger att det redan i dag finns 500 användare som är villiga att utveckla nya lösningar på deras plattform. Han menar att dessa banktjänster i framtiden kommer att bli ett ekosystem.

– Här kommer det hända saker inom en snar framtid och vi kommer förmodligen också att skapa ett M&A i det landskapet, säger von Koskull.

Åtta miljarder kronor om året ska Nordea investera i tekniken. Vilket enligt Casper von Koskull gör Nordea till ett fintech-bolag.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.