Nordea ser risker för teleoperatören – upprepar sälj

Banken menar att marknaden underskattar investeringarna och pressen inom B2B i Sverige.

Teleoperatören Tele2 har framtida negativa risker såsom restriktioner mot Huawei som en leverantör av utrustning eller att 5G-auktionerna under året blir dyra, vilket skulle tvinga Tele2 att öka sina investeringar för att hålla jämna steg med Telia. Det skriver Nordea i en analys och upprepar sin säljrekommendation för operatören.
Riktkursen höjs dock till 127 kronor, från tidigare 121.

Priserna inom mobil och fasta nät har ökat under det tredje och fjärde kvartalet, vilket är positivt för den svenska verksamheten. Samtidigt är konkurrensen fortsatt tuff, enligt Nordea. Och det dröjer innan en vändning går att skönja i den svenska B2B-verksamheten.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här