Nordic Paper vill noteras på Stockholmsbörsen

Specialpapperstillverkaren Nordic Paper avser att börsnoteras på Stockholmsbörsen under 2020, enligt ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Bolaget tänker erbjuda befintliga aktier från huvudägaren, kinesiska Shanying International.

Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och utomlands samt till allmänheten i Sverige. De fullständiga villkoren kommer att presenteras i ett prospekt att publiceras på bolagets hemsida.

Nordic Paper vidtar noteringen för att ”öka kännedomen om bolaget och dess verksamhet, ytterligare stärka bolagets profil bland investerare, affärspartners, kunder och andra viktiga intressenter samt stödja bolagets fortsatta tillväxt och utveckling genom att bredda sin aktieägarbas och få tillgång till de svenska och internationella kapitalmarknaderna”.

Nordic Paper har under de första åtta månaderna av 2020 haft en nettoomsättning på 2 009 miljoner kronor (2 208) och gjort en ebitda på 349 miljoner kronor (482).

Bolaget har anlitat ABG Sundal Collier och Nordea att agera som Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Det senare uppdraget är också tilldelat brittiska CLSA och DNB Markets i Sverige.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco