Nordnet lanserar elektronisk handel på Londonbörsen

Nätmäklaren Nordnet lanserar idag elektronisk handel på London Stock Exchange, som är en av världens största och äldsta börser. I samband med lanseringen kommer bankens kunder kunna handla courtagefritt på Londonbörsen fram till och med 30 juni, framgår det av ett pressmeddelande.
Nordnet
Foto: Janerik Henriksson/TT
”Vi är mycket glada över att kunna öppna den digitala dörren till Londonbörsen, och lansera elektronisk handel på en av världens största och mest likvida finansiella marknadsplatser. Aktiehandel genom digitala plattformar är något av Nordnets kärnverksamhet, och därför känns det extra kul att kunna addera en så viktig börs som London till vårt sortiment”, kommenterar Nordnets Sverigechef Martin Ringberg.

Erbjuden handel omfattar de 350 största aktierna på Londonbörsen, och motsvarar de bolag som ingår i indexen FTSE100 och FTSE 250. Bland företagen som kommer kunna handlas återfinns Burberry, Rolls Royce, Vodafone och Unilever.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.