Nordnets sparare satsar på högutdelare i inledningen av året

Nätmäklaren Nordnets sparare har shoppat högutdelare under årets inledning.
Stockholmsbörsen.
Stockholmsbörsen. Foto: Joakim Ståhl/ SvD/TT

Köpmönstret är intressant givet att det var räntekänsliga fastigheter, tech och småbolag som drev på det starka rallyt i slutet av fjolåret.

”Kanske hamnar högutdelarna av naturliga skäl mer i fokus när de kommande boksluten och utdelningsbeskeden står för dörren. Och kanske är det så att man ser en andhämtning på börsen framför sig, åtminstone vad gäller exempelvis småbolag och tillväxtbolag, och därför satsar på de stora stabilare spelarna”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt.

Mest köpta aktien har varit värmeteknikbolaget Nibe.

Nibe storköptes under hela kursnedgången i fjol, men fortsatte även köpas när kursen gjorde comeback i slutet av 2023. Det är verkligen en spararfavorit i alla lägen, oavsett om ökad konkurrens eller ökad blankning i aktien hotar”, säger Bratt.

Mest köpta
Nibe
Investor
Volvo
Saab
Volvo Car
Intrum
SSAB
Boliden
Handelsbanken
Cibus Nordic Real Estate
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets