Norva24 genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm

Norva24 genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Anmälningstiden i erbjudandet inleds den 1 december och avslutas den 8 december. Första handelsdag är den 9 december. Aktien kommer handlas med kortnamnet NORVA. Det framgår av ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls

Norva24 är verksamhet inom industrin för underhåll av underjordisk infrastruktur, på engelska underground infrastructure maintenance, vilket förkortas UIM.

Teckningskursen är 36 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolaget på 6,9 miljarder kronor efter erbjudandet.

Ankarinvesterare är Swedbank Robur Fonder, DNB Funds Management, Skandia Liv, Skandia Fonder samt Carnegie Fonder som åtagit sig att teckna aktier för upp till 1 245 miljoner kronor.

Nyemissionen avses tillföra bolaget 920 miljoner kronor, eller 1 267 miljoner kronor om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, före transaktionskostnader på 101,2 miljoner kronor eller 111,6 miljoner kronor ifall övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG