Norwegian faller efter rekonstruktionsbeskedet

Flygbolaget Norwegian faller med drygt 15% på torsdagen efter gårdagens besked om en rekonstruktion i Irland. Inför nyheten handelsstoppades aktien på Oslobörsen.
Norwegian faller efter rekonstruktionsbeskedet - norwegian-moln-700_binary_6964239.jpg
Under onsdagseftermiddagen meddelade Norwegian att man ansöker om konkursskydd för sina irländska dotterbolag.

“Att ansöka om skydd för att reorganisera under irländsk lag är ett beslut som vi har fattat för att säkra Norwegians framtid till fördel för våra anställda, våra kunder och våra investerare. Vårt mål är att hitta lösningar i samarbete med våra intressenter så att vi kommer igenom det här som ett finansiellt starkare och mer robust flygbolag”, uppgav koncernchef Jakob Schramm.

Beskedet kom efter att den norska regeringen nyligen beslutat att inte ge ytterligare stöd till Norwegian. Baserat på den nuvarande kassapositionen och prognoser bedömer bolaget att man har tillräckligt med kapital för att gå igenom omstruktureringsprocessen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.