Nvidia rusar i förhandeln

Bank of America höjer riktkursen för Nvidia till 650 dollar från 600 dollar med upprepad köprekommendation. Det är den högsta riktkursen bland Wall Street-firmorna.
Nvidia rusar i förhandeln - nvidia-vr-affarsvarlden-700-394_binary_6815359.jpg
Foto: Nvidia

Revideringen kommer efter bolagets event Ampere där banken noterar att man behållit prisnivåerna oförändrade för sina nya grafikkort i förhållande till förra generationen.

RTX 3080 och 3070 kostar 699 dollar respektive 499 dollar, vilket är i linje med tidigare Turing-versioner och 100 dollar billigare än vad som spekulerats inför eventet, skriver Bank of America.

Banken tror att de nya grafikkorten kan hjälpa till att ersätta 75 procent av bolagets existerande bas som fortfarande använder Pascal eller tidigare generationer.

Nvidia-aktien stiger 5,9 procent till 585,50 dollar i förhandeln på onsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco