Ny brittisk storägare i Taurus Energy efter nyemission

Etanolbolaget Taurus Energy har beslutat om en riktad nyemission av 30 miljoner nya aktier till en teckningskurs om 0,10 kronor per aktie. Den brittiska investeraren Unidaco har åtagit sig att teckna samtliga aktier, framgår det av ett pressmeddelande. 
Ny brittisk storägare i Taurus Energy efter nyemission - TANKA BILEN etanol
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Genom transaktionen tillförs Taurus Energy 3 miljoner kronor före emissionskostnader. Syftet är att bland annat använda pengarna för att utvärdera och genomföra nya affärsmöjligheter.

”Taurus Energy har tillsammans med våra partners identifierat möjligheter att utveckla bolaget inom grön energi och andra relaterade verksamheter i Skandinavien, Baltikum och indo-pacifiska regionen”, kommenterar Periasamy Mathialagan, Company Director på Unidaco.

Unidaco Ltd. är verksamt inom corporate finance och gör investeringar tillsammans med en grupp partners i projekt relaterade till grön energi, Battery Energy Storage System (BESS), teknik och fastighetsutveckling, står det i pressmeddelandet.

”Styrelsen i Taurus Energy ser positivt på det intresse som Unidaco Ltd. visat genom att investera i bolaget i syfte att utforska nya affärsmöjligheter”, kommenterar Bengt Olof Johansson, styrelseordförande i Taurus Energy.

Teckning ska ske senast den 15 februari och teckningskursen motsvarar en premie om cirka 49% gentemot gårdagens stängningskurs. Utspädningen för befintliga ägare är cirka 13,9% av antalet aktier och 13,3 procent av antalet röster, vilket är det ägande som Unidaco kommer att ha efter transaktionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets