Ny tjänst möjliggör Bitcoinbetalning på Spotify

Betalplattformen Adyen har integrerat sin tjänst med BitPay, som hanterar bitcointransaktioner, skriver International Business Times. Det öppnar upp möjligheten för Facebook, Spotify, Ryanair och tusentals andra handlare som använder Adyen att framöver acceptera den digitala valutan Bitcoin.

Sammanlagt använder mer än 3.500 handlare runt om i världen Adyen för att genomföra dess transaktioner, däribland fyra av de fem största amerikanska IT-bolagen. Bolaget stödjer redan bitcoin-betalningar för ett antal högprofilerade bolag såsom Microsoft, WordPress, Gyft och Virgin Galactic.

Enligt de senaste beräkningarna från BitPay accepterar mer än 100.000 handlare runt om i världen bitcoins.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.