Nya bolaget i Paretos marsportfölj

Pareto tar in Kinnevik i sin svenska portfölj inför mars medan Doro får lämna. Det framgår av en uppdatering på måndagen.

Under februari sjönk portföljen med 6,1 procent vilket dock var lite bättre än jämförelseindex OMXSGI som föll 7,1 procent. Av portföljens tio innehav gick sex bättre än index men Doro var en tydlig underpresterare med -16 procent. Bäst gick Embracer som steg 15 procent.

Pareto argumenterar för att kursnivån för nya innehavet Kinnevik bara återspeglar värdet för de två kärninnehaven Zalando och Tele2. Analysfirman ser uppsida i båda innehaven men även i flera av Kinneviks andra innehav.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.