Nya dryga böter väntar VW

Det amerikanska justitiedepartementet har i sin straffrättsliga utredning kommit fram till att brott begicks i Volkswagens utsläppsskandal och förhandlar nu om en förlikning med bolaget, uppger källor med insyn för Dow Jones Newswires.

Förlikningen kommer sannolikt att innebära dryga böter och ett antal straffrättsliga åtalspunkter, exakt vilka har åklagarna som handhar fallet inte beslutat än. En uppgörelse kan vara på plats innan årsskiftet, uppger källorna.

Volkswagen har i en tidigare civilrättslig förlikning med myndigheter och kunder gått med på en lösning som kan kosta bolaget upp till 15 miljarder dollar. Det och det faktum att bolaget har samarbetet med utredningen kommer att tas i beaktande av åklagarna, uppger källorna.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco