Nyemission för Inzile – 127 miljoner in

VD: Kapitaltillskottet hjälper Inzile att bli ledande aktör på marknaden.
Inzile
Foto: Inzile

Elfordonsbolaget Inzile har nu genomfört den riktade nyemission som bolaget flaggade för efter börsens stängning på torsdagen. Bolaget tillförs cirka 127 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen utgörs av 2,6 miljoner aktier med teckningskursen 49,00 kronor per aktie. Teckningskursen är fastställd genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 10,3% jämfört med stängningskursen på torsdagen.

I emissionen deltog den befintliga och strategiska investeraren Bring och tecknande sin pro-rata-andel.

Utspädningseffekten är cirka 13,1% av aktierna och rösterna i bolaget.

Bolaget avser att använda pengarna från emissionen till att finansiera löpande verksamhet, teknologisk utveckling av produktionsanläggningar, fordon och kundplattformar. Dessutom produktions- och affärsutveckling. En del ska även gå till försäljnings- och marknadsorganisationen för att stärka kännedomen om bolaget.

”Med detta kapitaltillskott kommer vi kunna accelerera Inziles utveckling mot vårt mål om att bli den ledande aktören på marknaden inom vår nisch.” säger Inziles VD och grundare, Ragnar Åhgren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets