Nytt rekord för näst största kryptovalutan Ether

Världens näst största kryptovaluta Ether skulle kunna stiga mer än sjufaldigt efter att ha nått ett nytt rekord i veckan. Det menar Fundstrat Global Advisors strateg David Grider, vilket framgår av en analys som Bloomberg tagit del av.
Nytt rekord för näst största kryptovalutan Ether - ethereum-affarsvarlden-700_binary_6885585.jpg

Prediktionen är en del av populariteten hos Ethereums blockkedja inom finansapplikationer. Kryptovalutan har även kommit en bit mot en nätverksuppgradering så att den skulle kunna processa lika många transaktioner som Visa eller Mastercard.

David Grider menar att Ether har störst avkastning kontra risk inom sektorn och att blockkedjor kan vara framtiden inom moln.

Ethereum används för många decentraliserade finanstjänster, eller DeFi, och kan tillåta att man exempelvis lånar pengar utan att använda mellanhänder som banker.

Ethereum backar 9,7% under onsdagen och står nu kring cirka 1 300 dollar per enhet. Det kan jämföras med strategens konstaterande att valutan kan stiga till 10 500.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.