Laddar

Oaktree tar över italienska fotbollsklubben Inter

Den amerikanska kapitalförvaltaren Oaktree Capital Management tar över den italienska fotbollsklubben Inter från och med idag, enligt ett pressmeddelande.
Inters Marcus Thuram firar seriesegern.
Inters Marcus Thuram firar seriesegern. (Spada/LaPresse via AP)

Oaktrees övertagande kommer sedan Inters ägare inte klarat av att återbetala ett treårigt lån, som förföll den 21 maj med en total skuld på cirka 395 miljoner euro. Lånet gavs i maj 2021.

“Vi är engagerade i Nerazzurris (smeknamn för Inter, anm. Finwire) långsiktiga framgångar och anser att våra ambitioner för klubben överensstämmer med de passionerade fansens i Italien och runt om i världen. Vårt initiala fokus är operativ och finansiell stabilitet”, säger Oaktree.

Inter vann Serie A den här säsongen och har nu totalt 20 ligatitlar. Klubben är den näst mest framgångsrika i Italien efter Juventus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.