Oasmia minskar förlusten

Forskningsbolaget Oasmia Pharmaceutical redovisar som väntat i princip ingen omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade under perioden 1 november till 31 december i bolagets förkortade tredje kvartal och räkenskapsår.
Oasmia minskar förlusten - oasmia-affarsvarlden-700-394_binary_6809531.jpg
Rörelseresultatet blev -28,6 miljoner kronor (-34,1).

Resultatet efter skatt blev -33,6 miljoner kronor (-35,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (-0,15).

Av rapporten framgår det att en stor del av bolagets inhouse-produktion lagts ned under hösten, som en anpassning till det partnerskapsavtal som Oasmia slöt med Elevar Therapeutics.

Därutöver har bolagets personalneddragningar inom ramen för höstens kostnadsbesparingsprogram gjort det möjligt att sluta avtal om “ändamålsenligare lokaler” för Oasmias verksamhet.

Dessa båda omständigheter har inneburit att kvartalet har belastats med en del omstruktureringskostnader.

VD Francois Martelet skriver i en kommentar till rapporten att man har gjort framsteg på alla punkter i sin sjösatta tillväxtplan.

“Vi har påbörjat omvandlingen av Oasmia och lagt en stark grund som ska stödja vår framtida tillväxt”, skriver företagschefen.

Man har fortsatt att utveckla bolaget inom ett antal strategiska fokusområden, bland annat kring den egenutvecklade teknologiplattformen XR-17 inom onkologi.

“Vi har anlitat specialistfirmor för att hjälpa oss att identifiera lämpliga partners för vår veterinärmedicin-verksamhet och XR-17-plattformen. Vi utforskar också aktivt flera potentiella M&A- och inlicensieringsmöjligheter som vi tror skulle passa väl in med våra strategiska mål”, skriver vd:n och tillägger att man avser komma med uppdateringar i takt med att framsteg görs.

Oasmia Pharmaceutical, Mkr Q3-2020/2021 Q3-2019/2020 Förändring
Nettoomsättning 0,1 0,1 0,0%
Rörelseresultat -28,6 -34,1
Nettoresultat -33,6 -35,2
Resultat per aktie, kronor -0,07 -0,15
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.