Oförändrat i Kinas tjänstesektor

Kinas officiella inköpschefsindex för tjänstesektorn var oförändrat vid 52,6 i november från samma siffra månaden innan.

Det framgår av National Bureau of Statistics and the Federation of Logistics and Purchasing (CFLP), rapporterar Dow Jones Newswires.

Tjänsteindexet är ett delindex i indexet för hela sektorn utanför tillverkningsindustrin. Det totala indexet steg till 53,9 från 53,8 månaden innan. Delindexet för byggsektorn, som också ingår, steg till 58,9 från 58,5.

Delindex för nya order för hela sektorn sjönk till 50,1 från 51,0.

Ett tal över 50 indikerar att ekonomin expanderar medan ett tal under 50 ger signaler om tillbakagång.

Statistiken baseras på månatliga svar från inköpschefer i 1.200 företag inom 27 sektorer utanför tillverkningssektorn.

Enligt HSBC:s och Markits undersökning steg Kinas inköpschefsindex för tjänstesektorn till 53,0 i november jämfört med 52,9 närmast föregående månad.

”Tjänstesektorn hade en mycket marginell förbättring i november, vid sidan av trög aktivitet i tillverkningssektorn. Vi för väntar oss att PBOC:s (centralbanken) räntesänkningar ger positiv effekt på efterfrågan inom kort. Dock kvarstår det negativa trycket på ekonomin”, kommenterar Hongbin Qu, HSBC:s chefsekonom för Asien.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets