Ökat substansvärde för Industrivärden

Industrivärdens substansvärde den 30 juni uppgick till 239 kronor per aktie, en ökning under första halvåret med 43 kronor per aktie. Inklusive återinvesterad utdelning ökade substansvärdet med 25 procent.

Det framgår av delårsrapporten.

Totalavkastningen uppgick under första halvåret 2019 till 19 procent för A-aktien och 18 procent för C-aktien, jämfört med 21 procent för Stockholmsbörsens totalavkastningsindex.

Resultat per aktie uppgick under första halvåret 2019 till 49:10 kronor per aktie.

nder första halvåret 2019 förvärvades aktier för 0,8 miljarder kronor i Volvo, 0,4 miljarder i Skanska och 0,3 miljarder i Sandvik.

Skuldsättningsgraden den 30 juni 2019 var 2 procent, en minskning sedan årsskiftet med 5 procentenheter.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.