Ola Serneke kan strida mot börsreglerna – lade ut ny affärsplan på Linkedin

Byggbolaget Sernekes vd Ola Serneke kan möjligtvis strida mot börsens regelverk efter att han publicerat företagets nya affärsplan via Linkedin. Det skriver Dagens industri.
Ola Serneke kan strida mot börsreglerna – lade ut ny affärsplan på Linkedin - ola-serneke-affarsvarlden-700_binary_6882425.png
Ola Serneke
”Att först tillgängliggöra insiderinformation på sociala medier eller via en hemsida står i strid med vårt regelverk”, säger Stockholmsbörsen till Di.

Publikationen kommer i samband med kiv mellan Di och Ola Serneke där vd:n ansåg att tidningen var otåliga med att lägga upp sin analys. I sitt kritiska inlägg bifogade han en 47-sidig presentation med bolagets affärsplan till 2025.

Stockholmsbörsen har slagit fast att Linkedin inte är en vedertagen kommunikationskanal men har ej bedömt om ett pressmeddelande borde ha använts.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets