Oljejätte utelämnar hälften av utsläppen i klimatrapportering

Råvaruanalytikern Nick Stansbury menar att sådan utelämnad data hissar en röd flagg för investerare som behöver veta hur stor klimatrisken är i deras portföljer.
Oljejätte utelämnar hälften av utsläppen i klimatrapportering - saudi-aramco-700_binary_6953521.jpg

Statliga oljejätten Saudi Aramco utelämnar upp till hälften av sina utsläpp i den klimatrapportering som de stoltserar med. Detta enligt data från publika dokument som Bloomberg Green samlat in.

Enligt nyhetsbyrån utelämnar Aramco utsläpp från företagets många raffinaderier och petrokemiska anläggningar. Om dessa inkluderas motsvarar det en fördubbling av utsläppssiffrorna.

Råvaruanalytikern Nick Stansbury menar att sådan utelämnad data hissar en röd flagg för investerare som behöver veta hur stor klimatrisken är i deras portföljer.

Inför noteringen så pekade Aramco-chefer på hur saudisk olja var klimatsnålare än annan olja. Och refererade bland annat till en studie som visade att råolja från Saudiarabien var klimatmässigt näst bäst efter Danmark. Men råolja används inte till mycket innan det är raffinerat, skriver Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco