Omvänd vinstvarning från BE Group

Stålgrossistbolaget BE Group räknar med att rörelseresultatet för tredje kvartalet överträffar bolagets lönsamhetsmål. Anledningen är ökande efterfrågan, stigande stålpriser och förbättrade marginaler, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
BE Group
Foto: BE Group
Rörelseresultatet inklusive lagervinster väntas öka väsentligt och uppgå till minst 200 miljoner kronor (4).

Under första halvåret ökade BE Group omsättningen med 22% med ett rörelseresultat på 244 miljoner kronor (17), visade den senaste rapporten.

”Vi bedömde att efterfrågan fortsatt skulle vara hög in i tredje kvartalet och i år ser vi även att de säsongsmässiga effekterna av semesterperioden uteblivit. Juli och augusti har varit två starka månader och det finns inget som tyder på att september kommer bli sämre”, säger vd Peter Andersson.

BE Group släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 21 oktober klockan 14.00.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.