Omvänd vinstvarning från Safello – aktien stiger

Kryptobolaget Safello nådde preliminärt ett positivt ebitda-resultat om 4,7 miljoner kronor i första kvartalet, en ökning om 224 procent jämfört med för ett år sedan.
Omvänd vinstvarning från Safello – aktien stiger - safello
Hos kryptomäklaren Safello kan kunderna köpa och sälja kryptovaluta med Swish. Bolaget är registrerat som finansiell institution hos Finansinspektionen.

Jämfört med fjärde kvartalet 2023 är det en ännu större ökning. Beskedet har fått aktien att lyfta med 26 procent.

Nettoomsättningen under första kvartalet var preliminärt cirka 193,1 miljoner kronor, upp 40 procent jämfört med samma kvartal i fjol och 12 procent jämfört med fjärde kvartalet 2023.

Rörelseresultatet ökade preliminärt 58 procent i årstakt till 4,7 miljoner kronor.

”Bakgrunden till resultatökningen under det första kvartalet 2024 är huvudsakligen ökade intäkter hänförliga till uttagsavgifter (avgifter för överföring av kryptovaluta från plattformen) och transaktionsavgifter, kopplade till den starka prisutvecklingen på Bitcoin och andra kryptotillgångar. Det första kvartalet har historiskt varit ett av de starkare kvartalen på årsbasis påverkat av säsongsvariationer”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Safello publicerar sin kvartalsrapport den 17 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.