Binance rekryterar Sverigechef från Safello

Kryptobolaget Binance fortsätter sin etablering i Sverige och meddelar nu att Andreas Kennemar blir bolagets Sverigechef.
Binance rekryterar Sverigechef från Safello - Pressbild_Andreas-12
Binance Sverigechef Andreas Kennemar.

Binance, som har världens största kryptobörs, fick i januari grönt ljus av Finansinspektionen som finansiell institution för förvaltning och handel i virtuell valuta.

Bolaget tillsätter nu Andreas Kennemar som landschef i Sverige. Kennemar har bland annat grundat KNCMiner, som var en stor plattform för krypto-mining. Därefter Head of Blockchain hos Handelsbanken och senare del i Swedbanks senior management, med ansvar för bankens tekniska strategi.

Senast kommer Kennemar från rollen som affärsutvecklingschef och operativ chef hos det svenska kryptobolaget Safello.

”Jag är hedrad över uppdraget och ser fram emot att få fler svenskar att förstå fördelarna med krypto”, skriver Andreas Kennemar i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.