Laddar

OS fick Sweco att lyfta

Kurserna på Stockholmsbörsen handlades i en hävdad tendens i en likartad riktning som för de ledande Europabörserna, som dock utvecklades något bättre än börsen i Stockholm. Ett tunt nyhetsflöde och en viss avvaktan inför rapportperioden som sätter i gång på riktigt nästa vecka gav en låg omsättning.

AFV Generalindex var vid stängning upp med 0,4 procent till 408 medan OMXS30-index steg 0,3 procent till 1.278. Omsättningen uppgick till måttliga 15,1 miljarder kronor.

På Large Caplistan handlades TeliaSonera upp 1,9 procent till 53,75 kronor. Råvarubolagen visade styrka och SSAB återhämtade en del av gårdagens fall och steg 3,2 procent till 294 kronor.

Även gruvorna utvecklades väl där Lundin Mining stärktes med 4,6 procent till 91,25 kronor och ScanMining som adderade 4,3 procent och återhämtade en del av veckans kursras

Laserritarbolaget Micronic föll med 2 procent till 44,10 kronor efter en svag rapport för det andra kvartalet. Bolaget redovisade en förlust före skatt om 105 miljoner kronor för kvartalet. Det kan jämföras med en vinst om 131 miljoner kronor för motsvarande period under föregående år. Bolagets försäljning sjönk rejält och orderingången mer än halverades till 38 miljoner kronor.

Flygbolaget SAS lyfte 1,0 procent till 158 kronor. Bolaget rapporterade positiva siffror för den totala passagerartrafiken (RPK) som ökade med 6,6 procent i juni, jämfört med samma månad i fjol.

Investmentbolaget Öresund, som tillsammans med Micronic utgjorde dagens rapporter, ökade vinsten före skatt till 430 miljoner kronor för det andra kvartalet (-260). Bolaget uppgav vidare att substansvärdet har ökat med 13,7 procent sedan inledningen av 2007. Aktien slutade oförändrad vid 164,50 kronor.

Teknikkonsulten Sweco höjdes 5,6 procent till 75 kronor efter förhoppningar om fler order från den nyblivna vinter-OS staden Sotji, där Sweco är etablerat och under de senaste sju åren har haft uppdrag värda drygt sex miljoner kronor. I dag är bolaget nära ytterligare uppdrag värda runt 20 miljoner kronor om de kommer i gång.

Medivir meddelade att Bristol Myers Squibb har avslutat utvecklingen av den prekliniska HIV-substansen MIV-170 då substansen inte uppnår den av Bristol Myers önskade profilen. Det avbrutna samarbetet uppges inte ge någon nämnvärd påverkan på Medivirs förtusättningar att skapa ett lönsamt, forskande läkemedelsföretag med egen regional försäljning. Aktien förblev vek ner 1,2 procent till 64 kronor.

Värmekyl Grossisten var en vinnare och återhämtade sig något efter den senaste tidens kursfall och rusade upp 30,5 procent till 26,10 kronor. VKG:s VD Hagge Rilegård uppger i en intervju med Nyhetsbyrån SIX att utvecklingen i det första och andra kvartalet är enligt budget. Enligt prognosen skall bolaget uppvisa en omsättning om lägst 530 miljoner kronor och ett rörelseresultat på lägst 50 miljoner kronor.

Opcons nyförvärvade dotterbolag Svensk Rökgasenergi har under de senaste två veckorna tecknat tre europeiska order för sin helt nya torkanläggning System Renergi om sammanlagt 22,5 miljoner kronor. Aktien steg 3,9 procent till 67,25 kronor.

Affärssystemföretaget IFS delägda bolag IFS Defence förvärvar det privatägda brittiska bolaget Information Science Consultants. Räkenskapsåret 2006 omsatte företaget cirka 33 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat på cirka 6,8 miljoner kronor. Balansomslutningen var cirka 24 miljoner kronor. Köpet betalas kontant. Aktien backade 0,6 procent till 7,80 kronor.

Digital Vision har fått en order på Film Master av Los Angeles-baserade Roundabout Entertainment. Aktien trycktes upp 5,8 procent till 3,86 kronor.

Nyhetsbyrån SIX

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.