Oscar Properties tillträder inte Gasklockan som planerat

Oscar Properties kommer inte att tillträda marken för projekt Gasklockan den 31 oktober 2019 enligt tidigare kommunicerat tilläggsavtal med Stockholms stad.

Anledningen är kvarlämnade föroreningar på och omkring fastigheterna efter Stockholms stads saneringsarbete.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vårt mål är att tillträda marken och starta byggnationen så snart miljöansvarsfrågan är utredd”, kommenterar Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Tilläggsavtalet om projekt Gasklockan som tecknades med Stockholms stad den 23 maj 2019 innehåller 35.957 kvadratmeter byggrätt för bostäder och 2.543 kvadratmeter byggrätt för kommersiellt ändamål. Drygt 300 bostäder kommer att inrymmas i Gasklockan, samt kulturverksamhet, offentlig service och en förskola.

Stockholms stad delar inte Oscar Properties syn på GasklockanStockholms stad delar inte bostadsutvecklaren Oscar Properties syn kring föroreningar av marken för projekt Gasklockan. OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.