OX2 säljer energilagringsprojekt

Vindkraftsbolaget OX2 har tecknat avtal med svenska Flower, som sysslar med energiteknik, om att sälja energilagringsanläggningen Bredhälla.
OX2
Foto: Olli Koskimäk/OX2

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anläggningen består av batterier med litium-jonteknik som har en total kapacitet på 42,5 megawatt/42,5 megawattimmar som är fördelat på 20 containrar, skriver OX2. Anläggningen ska ge stödtjänster till Svenska Kraftnät för att säkra upp stabiliteten i elnätet och ge arbitragetjänster på marknaden.

”Affären är villkorad av godkännande från svenska myndigheter samt av Svenska Kraftnät och förväntas slutföras under andra kvartalet 2024. OX2 kommer efter det att anläggningen tagits i drift ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen under ett tioårsavtal”, heter det i pressmeddelandet.

Efter att anläggningen tagits i drift kommer OX2 att ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen under ett 10-årsavtal. Inga finansiella detaljer anges.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.