Pandox köper tyska hotell

Hotellfastighetsbolaget Pandox AB har avtalat om förvärv av tre hotellfastigheter i Tyskland för 103 miljoner euro, exklusive minoritet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Hotellen omfattar totalt 565 rum och är belägna i Augsburg, Erfurt och Dortmund. Hotellen kommer att drivas av hotelloperatören HR Group under långa omsättningsbaserade hyresavtal. HR Group kvarstår som minoritetsägare med 5,1 procent.

Hotellen förväntas under 2019 bidra med cirka 5,5 miljoner euro i hyresintäkter och 5,0 miljoner euro i driftnetto, mätt i årstakt. Förvärvet finansieras av befintliga kreditfaciliteter och affären förväntas slutföras i det tredje kvartalet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här