Parans ska genomgå en ny noteringsprövning – aktien kvar på observationslistan

Teknikbolaget Parans Solar Lighting ska genomgå en ny noteringsprövning och aktien kommer fortsätta handlas på observationslistan. Det skriver Spotlight Stock Market i ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Aktien handlas på Spotlights observationslista sedan den 4 mars. Bakgrunden är att bolagets vd har aviserat sin avgång och vid extra bolagsstämma har en i prinicip helt ny styrelse tillsatts.

”Vid en sammanvägd bedömning konstaterar Spotlight att Parans genomgår en genomgripande förändring i dess verksamhet. Spotlight har därför beslutat att bolaget ska genomgå en ny noteringsprövning som villkor för bolagets fortsatta notering. Syftet med noteringsprövningen är att säkerställa att bolaget uppfyller samtliga noteringskrav och att marknaden ska erhålla utökad information om den genomgripande förändringen”, skriver Spotlight.

”Under noteringsprövningen sker handeln i Parans finansiella instrument på observationslistan enligt gällande regelverk, med målet att så snart som möjligt, om noteringsprövningen godkänns, flyttas tillbaka till den ordinarie listan. I det fall bolaget inte kommer att kunna uppfylla noteringskraven kommer Spotlight att besluta om avnotering”, avslutar marknadsplatsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco