Pareto: Förändringar att vänta i SKF efter Cevian ökat ägandet

Cevian Capital meddelade under morgonen att man ökat sitt innehav i verkstadsbolaget SKF till runt 5,5 procent av aktierna. Aktivistfonden har en historik av att ändra om i sina innehav, och enligt Pareto kan man förvänta sig liknande förändringar inom SKF.
Pareto: Förändringar att vänta i SKF efter Cevian ökat ägandet - CHRISTER GARDELL
Christer Gardells Cevian är tredje största ägare i Nordea med nära 5% av aktierna. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142 ** OUT DN, Dagens Industri (‰ven arkiv) **

Enligt Paretos analytiker har Cevian en förkärlek för undervärderade bolag. Enligt Pareto själva är SKF undervärderat.

”Cevian har en historia av att vara aktiv i sina innehav och ofta driva på för strukturella förändringar, så vi tycker att deras köp av aktier i SKF är ganska intressant”, säger samtidigt DNB Markets analytiker Mattias Holmberg till Bloomberg.

Även Dagens industri ser att framtida förändringar i bolaget är mer sannolika efter Cevians intåg.

”Med Cevian får kullagerbolaget och den Wallenberg-kontrollerade huvudägaren FAM i bästa fall en blåslampa som gör att värderingsgapet mot den svenska verkstadssektorns stjärnor börjar minska”, skriver tidningen.

SKF:s aktie har handlats upp drygt 6% vid 14-tiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets