Pareto: Speloperatören attraktivt prissatt – köp

Pareto Securities höjer ett bolag i bettingsektorn till köp och sänker samtidigt riktkursen för två andra bolag.

Kindred har gått kräftgång på Stockholmsbörsen under året, och även om utmaningarna i Sverige kvarstår och bolaget har tagit på sig en större administrativ kostym för tillväx, så har utsikterna förbättrats för den svenska speloperatören.

Det skriver Pareto i en analys och där rekommendationen höjs till köp från tidigare behåll, medan riktkursen justeras ned med 1 krona till 69 kronor.

“Vi anser fortfarande att Kindred är ett långsiktigt bra spel som nu är attraktivt prissatt om än med kortsiktiga tillväxtutmaningar”, skriver Pareto.

Kindred fortsätter att kämpa på den svenska marknaden som tycks ha krympt med cirka 10 procent, och där låg kanalisering inom kasino och ett ATG som tar marknadsandelar bjuder på motstånd.

Den svenska marknaden utgör dock bara omkring 10 procent av Kindreds intäkter, och ska inte överskattas, menar Pareto som i stället ser den stabilisering av den nederländska verksamheten, som noterats, som viktigare för bettingoperatören.

Även Norge har uppvisat tecken på stabilisering och Storbritannien har möjlighet att uppvisa tillväxt för det tredje kvartalet. Tillsammans med en stabil vinsttillväxt i Frankrike och det faktum att Unibet nu gått live i USA, finns det tillväxtpotential för Kindred.

Hittills i år har Kindreds aktiekurs tappat närmare 32 procent. På måndagen stängde aktie på 55:74.

Pareto Securities sänker sin riktkurs för Betsson till 59 kronor från 71 kronor. Rekommendationen behåll upprepas samtidigt.

Det framgår av en analys.

Betsson står fortsatt inför utmaningar, men kursnedgången under året har gjort att relationen mellan aktiens avkastning och risk har blivit mer attraktiv, skriver Pareto som även är mindre oroade för att bettingoperatören ska bli utan licens i Nederländerna när marknaden där öppnas upp.

Analyshuset vill dock ha mer klarhet angående utvecklingen i Nederländerna och Georgien innan en uppgradering från behåll kan bli aktuell.

Pareto Securities sänker även riktkursen för Aspire till 59 kronor från 64 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här