Paul Tudor Jones satsar på råvaror, krypto och guld om Fed fortsätter ignorera inflationssiffror

Finanslegendaren Paul Tudor Jones som är känd för att flera gånger ha träffat rätt med sina marknadsprognoser, uppmanar nu till att gå "all in" i inflationsrelaterade transaktioner om USA:s centralbank fortsätter att ignorera högre inflationssiffror. Det säger han i en intervju med CNBC.
Paul Tudor Jones satsar på råvaror, krypto och guld om Fed fortsätter ignorera inflationssiffror - bitcoin-guld-900
Bitcoin och guld. Foto: TT
Miljardären och hedgefondförvaltaren berättade för CNBC att han ägnar stor uppmärksamhet åt centralbankens möte den här veckan mot bakgrund av de senaste ekonomiska uppgifter som visar högre konsumentpriser.

“Om de behandlar dessa siffror – som var en betydande händelse, de var väldigt väsentliga – om de behandlar dem med nonchalans, anser jag att det är grönt ljus att satsa tungt på varje inflationstrade”, sade Jones och tillägger att han i så fall antagligen skulle köpa råvaror, kryptovalutor och guld.

Tudor Jones har tidigare sagt att han satsar på bitcoin som en hedge mot ökad inflation, något som bedömts kunna bli resultatet av centralbankernas stimulanser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.