Peab senarelägger extrautdelningen av fastighetsbolag

Peab har beslutat att senarelägga extrautdelningen av samtliga aktier i det nybildade fastighetsbolaget. Styrelsen kommer också att utvärdera förslaget till kontantutdelning i Peab.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Påverkan på Peab har hittills varit begränsad men då läget är osäkert och svårt att överblicka har styrelsen valt att senarelägga processen med att dela ut vårt fastighetsbolag”, skriver bolagets vd Jesper Göransson angående beslutet att dra tillbaka förslaget till stämman om en extrautdelning av samtliga aktier i det nybildade fastighetsbolag som innehåller Peabs helägda färdigställda kommersiella fastigheter.

Vidare kommer styrelsen att utnyttja tiden fram till dess att kallelse till årsstämma publiceras till att följa utvecklingen och ”överväga om föreslagen ordinarie utdelning kan kvarstå eller behöver förändras”. Föreslagen ordinarie utdelningen är 4:20 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.