Peab ska bygga om Sturekvarteret i Stockholm – kontraktssumma om 2 miljarder kronor

Byggbolaget Peab har fått i uppdrag av Sturegallerian att renovera och bygga om den södra delen av kvarteret Sperlingens Backe vid Stureplan i centrala Stockholm. Kontraktssumman uppgår till ungefär två miljarder kronor, framgår det av ett pressmeddelande.
Peab
Foto: Johan Nilsson/TT
Uppdraget omfattar cirka 48 000 kvadratmeter och i planen ingår renoveringar och återskapande av äldre byggnation, nya kontor, bostäder, öppnande av fler publika ytor samt en ny anknytning till Östermalmstorgs tunnelbanestation.

“Detta är ett helt unikt projekt med ett omfattande hållbarhetstänk, där Peab med sin kunskap kan tillföra mycket. Som Nordens samhällsbyggare känns det hedrande att få vara med och modernisera ett så centralt kvarter i hjärtat av Stockholm”, kommenterar Stefan Danielsson, affärsområdeschef för Bygg på Peab.

Arbetet påbörjas omgående och väntas vara klart 2026.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.